Skip to main content

Search form

Pediatric Clinic, East Africa

Blog
04 Feb 2010
DA

Architecture Studio 4of7 has developed a project for a pediatric clinic in East Africa. The intent was to create spatial solution which would be able to grow and adapt according to the changing need; or according to varied conditions at different locations. Notionally, if more and more modules were to be added, such configuration could grow infinitely but always confined the circular matrix, defined by three differently sized courtyards.

Responsive solutions in building industry are normally associated with high budgets. In contrast, this is a low-cost application of adaptable architecture. Proposed design is not site specific; it is configured to suite different surroundings and varied demands. For practical reasons, it is based on the use of a single component designed for infinite growth within a recursive geometric pattern.

Proposal for the phase one satellite clinic entails ten modules grouped around two circular courtyards, while phase two configuration will need twenty modules grouped around five circular courtyards.

Log in or register to post comments